16e Wim Boersma Stage

Beeldverslag 2021

Hieronder ziet u een beeldverslag van de 16e Wim Boersmastage. U kunt alle foto’s bekijken en desgewenst downloaden.

16de editie van de Wim Boersma Stage druk bezocht!

Op 19 september jongstleden heeft de 16de Wim Boersma Stage – georganiseerd door de Nationale Graden Commissie Jiujitsu (NGCJJ) – plaatsgevonden. Er waren ongeveer 115 deelnemers aanwezig. De sfeer was meer dan aangenaam en had – na de vervelende corona periode – alles weg van een reünie.

De stage begon om 13.00 uur met een kort en krachtig openingswoord van onze voorzitter Hugo M. Nijhof. Hierna gingen alle docenten en deelnemers voortvarend aan de slag met het kata. Omstreeks 14.15 uur was er een pauze met daarin onder meer de promoties van drie jiujitsuka’s, die allen een lange staat van dienst hebben. Allereerst was er een erepromotie 5de dan jiujitsu voor Marco Borst. De band bij Marco werd omgeknoopt door Wim van Vorstenbos. Hierna was Kees Broertjes aan de beurt, met een promotie naar 6de dan jiujitsu. De rood-witte band werd omgeknoopt door Bert van Haren. En – last but no least – mocht Alfred Maatman een 7de dan diploma ondertekenen. Dit alles onder luid applaus en enthousiaste instemming van de zaal. Er werd vanzelfsprekend een kort moment ingeruimd voor felicitaties. Een prachtig moment, waar warme genegenheid vanaf straalde. Een waardevolle gebeurtenis, op deze toch al zo mooie dag.

Robert Takken kreeg een bloemetje uitgereikt als scheidend lid van de NGCJJ. Daarna werd Judith de Weerd een warm welkom geheten als nieuw lid van de NGCJJ. Vervolgens kreeg Hans Helmig (voorzitter van de Nationale Opleidingscommissie Jiujitsu) het woord om beknopt te vertellen over de nieuwe leraren opleiding. Als laatste in deze onderbreking was er een fraaie demonstratie van het Goshin Jitsu No Kata, uitgevoerd door René Lange en Jurgen Theunissen.

Het tweede gedeelte van de middag werd met net zoveel passie ten uitvoer gebracht als voor de pauze. Weer deden de deelnemers hun voordeel met de ‘tips en tricks’ van de excellente docenten. De stage werd uiteindelijk afgesloten met een prachtige groepsfoto.

Graag wil de NGCJJ zowel de docenten als de deelnemers bedanken voor hun inzet en komst.

Wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar. Wij hopen iedereen dan weer opnieuw te mogen verwelkomen!

Met sportieve groet,
NGCJJ

SHIHAN WIM BOERSMA

29 mei 1923 – 23 juni 2005

Wim Boersma was een Nederlandse jiujitsuka en judoka. Hij was 9e dan jiujitsu (en 8e dan judo). Hij ontwierp in de jaren tachtig van de twintigste eeuw samen met Mario den Edel de EBo-No-Kata en het daarop gebaseerde moderne lessysteem. De jaarlijkse (internationale) bijeenkomsten van de JBN Nationale Graden Commissie Jiujitsu dragen als eerbetoon aan deze betekenisvolle jiujitsuka zijn naam.