Lesprogramma

Het lesprogramma bestaat uit vier kata. Je meldt je in principe aan voor één kata. Dit houdt verband met de tijd die nodig is voor de leraren om het kata te behandelen. Het door jou te kiezen kata is mede afhankelijk van je graduatieniveau. Kijk daarom vooral naar welk kata je nog moet beheersen voor je komende examen.

EBo-No-Kata

Dit kata is onderdeel van het examenprogramma 1e dan. Het kata telt 20 handelingen verdeeld in vier series:
1. Pakkingen, 2. Omvattingen, 3. Stoten, trappen en schoppen, 4. Gewapende aanvallen met tanto en kaibo.

Klik hier voor de volledige kata beschrijving.

Mario Willemen (6e dan)
Leiding

Ne-Waza-Jitsu-No-Kata

Dit kata is onderdeel van het examenprogramma 2e dan en telt 10 handelingen. 1. Aanvalspoging frontaal, 2. Wurging van voren tussen de benen geknield, Tori op de rug, 3, Aanvalspoging van opzij, 4. Wurging van opzij, geknield, Tori op de rug, 5. Aanvalspoging van boven, 6. Wurging van boven, overheen geknield, Tori op de rug, 7. Aanval van achteren, 8. Wurging van achteren, boven het hoofd geknield, Tori op de rug, 9. Aanvalspoging van boven, Tori op de buik, 10. Wurging van boven, naast geknield, Tori op de buik.

Klik hier voor de volledige kata beschrijving.

Andy Jong Tjien Fa (6e dan)
Leiding

Goshin-Jitsu-No-Kata

Dit kata is onderdeel van het examenprogramma 4e dan en telt 21 technieken onderverdeeld in vijf series.

Ongewapende aanvallen (Toshu-no-Bu) 1e serie: pakkingen en omvattingen, 2e serie: slagen, stoten en schoppen (Atemi-Waza)
Gewapende aanvallen (Buki-no-Bu) 3e serie: aanvallen met het mes: (Tanto), 4e serie: aanvallen met de stok: (Hanbo), 5e serie: bedreiging met een pistool: (Kenju).

Klik hier voor de volledige kata beschrijving.

Marcel Lucaseen (6e dan)
Leiding

Kime-No-Kata

Dit kata is onderdeel van het examenprogramma 5e dan en telt 20 handelingen

1. Ryote Dori (beide handen grijpen), 2. Tsukkake (stoot naar de buik), 3. Suri Age (handpalmstoot naar het voorhoofd), 4. Yoko Uchi (zijwaartse slag), 5. Ushiro Dori (omvatting van achteren), 6. Tsukkomi (messteek naar de buik), 7. Kiri Komi (neerwaartse mesuithaal), 8. Yoko Tsuki (messteek van opzij), 9. Ryote Dori (beide handen grijpen), 10. Sode Dori (mouw vastpakken)
11. Tsukkake (stoot naar gezicht), 12. Tsuki Age (opstoot), 13. Suri Age (handpalmstoot naar het voorhoofd), 14. Yoko Uchi (zijwaartse slag), 15. Keage (traptechniek naar het kruis), 16. Ushiro Dori (omvatting van achteren), 17. Tsukkomi (messteek naar de buik), 18. Kirikomi (neerwaartse mesuithaal), 19. Nuki Kake (uit de schede halen van het zwaard), 20. Kiri Oroshi (neerwaarts snijdende slag)

Voor de beschrijving van het Kime-No-Kata wordt onder meer verwezen naar het boek van Chris de Korte, ISBN 97890778502204

Wim van Vorstenbos (9e dan)
Leiding

Demonstratie!

Ook dit jaar hebben we een kanjer bereid gevonden om een kata te demonstreren. Flitsend en virtuoos. Ter lering en vermaak. Colin Kist zal voor de aanwezigen een indrukwekkende uitvoering geven van het Ne-Waza-Jitsu-No-Kata.

Colin Kist (6e dan)
Uitvoering demo kata

Download flyer

Download het A4 document en verspreid het per email aan geïnteresseerden of print het uit en hang het op voor leerlingen in de dojo.
Er is een Nederlandse en een internationale editie (in de Engelse taal).
Download the A4 document and distribute it by email to interested parties or print it out and hang it up for students in the dojo. There is a Dutch and an international edition (in English).

Nederlandse Flyer

English Version

Vorige
Volgende